"Ne Shqiperi po fryn era fashiste e naziskimit te Edi Rames". Ne kete menyre preferoi ta perkufizoje qendrimin me te fundit te ardhur nga kampi roze, lidhur me reformen zgjedhore, shefi i ekzekutivit te PAD-se, Arben Demeti. Kesisoj, duke iu referuar draft propozimeve te depozituara dje ne Kuvend nga PS, Demeti vleresoi se "keto propozime per ndryshime ne Kushtetute jane atentati me i rende qe i behet pluralizmit dhe nuk mendoj se ndonje parti mund te vendose ne diskutim qe t'i miratoje ato".