brbrGreqia duhet te zbatoje masat ekonomike dhe te bashkepunoje per krizen e emigranteve Ky ka qene mesazhi qe presidenti i keshillit europian Donald Tusk i ka derguar kryeministrit te rizgjedhur grek Aleksis Cipras pas shpalljes se rezultateve Tusk tha se detyra e Cipras eshte te rimekembe ekonomine greke dhe te ule numrin e te papunevebrbr
brbrShume nga sfidat me te cilat po perballet Europa jane te njejta me ato qe po perballet dhe Greqia sic jane kriza e refugjateve dhe krijimi i nje rritje te qendrueshme ekonomike dhe vendeve te punes Une besoj se Greqia me qeverine tuaj te re do te kontribuoje ne menyre konstruktive per te gjetur zgjidhje perballe ketyre sfidave Perkushtimi juaj per zbatimin e programit ekonomik eshte thelbesor ne menyre qe te ecim perpara ne procesin e rimekembjes ekonomikebrbr
brbrNderkohe ne nje reagim te tij presidenti Fransua Hollond tha se rezultati i zgjedhjeve eshte nje zhvillim i rendesishem si per Greqine ashtu dhe per Evropen Kreu i Elizese tha se tashme detyre kryesore e qeverise Cipras eshte qe te drejtoje vendin drejt stabilitetit afatgjate Holond paralajmeroi dhe nje vizite te tij ne Greqi gjate javeve te ardhshmebrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br