Durres 9 korrik 2015 NOAal- Gjykata e Durresit kane dhene kete te enjte masen e sigurise arrest me burg  per gjashte biznesmenet e arrestuar dy dite me pare ne qytetin e bregdetar per llogari te hetimeve te drejtesise italianebr
br
Paralelisht me masen e sigurise Prokuroria ka nisur procedurat e sekuestrimit  preventiv te pasurise se te akuzuarve si banesa dyqane e llogarite bankare te cilat mendohet se jane vene nga aktiviteti kriminalbr
br
Artur Edmond Guido dhe Luan Tepshi si dhe Kastriot Dyrmishi dhe Laert Teneqexhiu dyshohet se kane krijuar nje grup kriminal nderkombetar qe merrej edhe me trafik droge Arrestimi i tyre erdhi pas nje urdher arresti te leshuar nga Gjykata e Firences ne 23 mars 2015 Nga hetimet e pales italiane rezulton se aktivitetet e gjashte biznesmeneve mund te jene ngritur ne saje te trafikut te lendeve narkotike ne Itali ku te akuzuarit ishin te regjistruar ne pune te rendomtabr
br
Operacioni i koduar Ricarica 2013 ka nisur qe 15 korrik 2012 pas vrasjes se nje shqiptari ne Firence Nderkohe ne shtetin italian deri me tani jane kapur 19 persona 12 prej te cileve jane ne burg dhe 7 ne arrest shtepie  Organizata akuzohet se nga korriku i 2013 deri me gusht te vitit 2014 trafikoi ne vendin fqinj15 kilograme kokainebr
br
Informacioni i plote i Prokurorise mbi sekuestrotbr
br
Prokuroria e Durresit ka vendosur nen sekuestro preventive paraprake 8 apartamente nje vile nje lokal dhe nje pike karburanti te regjistruara ne emer te disa anetareve te familjes Tepshi te cilet dyshohen nga autoritetet italiane si pjesetare te nje organizate kriminale te perfshire ne trafikun e lendeve narkotike ne Italibr
br
Disa shtetas te familjes Tepshi jane arrestuar pak dite me pare nga ana e forcave te Policise se Shtetit ne baze te urdherit te arrestit nderkombetar leshuar nga Gjykata e Firencesbr
br
Gjate dites se sotme Gjykata e Durresit me kerkese te Prokurorise ka vendosur masen e sigurise arrest me burg per 6 shtetasit e dyshuar nga autoritetet italiane si pjese e kesaj organizate kriminale Kjo mase eshte vendosur ne pritje te materialit te plote nga ana e autoriteteve italiane per ekstradrimin e tyre ne Itali Paralelisht me masat e sigurise Prokuroria e Durresit ka marre lejen nga gjykata per te vendosur sekuestro preventive mbi pasurite e shtetasve te arrestuar me dyshimin e arsyeshem se mund te jene te prejardhura nga veprimtaria e dyshuar kriminale ne Italibr
br
Gjate dites se enjte Prokuroria ka vendosur sekuestro preventive ne pasurite e regjistruara ne keta persona ne Zyren Vendore te Regjistrimit te Pasurive te Paluajtshme si edhe ne llogarite bankare te tyre ne bankat e nivelit te dytekbaynoaalbr
Ne kerkim nga Interpol Ricarica 2013 prangos 6 persona ne DurrebrS
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal  

PUBLICITET


lang enUS

p idlastbrbr