e Merkure 1 Tetor 20141344 pm


p classwp-caption-text Prokuroria e DurresitbrbrDURRES 8211 Zbulohet kompania qe i vune gjobe zyrtaret e Inspektoratit te Mjedisit bashke me ekonomisten Burime te organit te akuzes pohojne se behet fjale per nje firme perpunimi dhe eksporti te mbetjeve plastike me pronare tre kineze dhe nje shqiptar Mesohet se behet fjale per kompanine Dawa International Trade e cila u dha nen dore tre personave 300 mije leke por i denoncoi ne momentin kur i kerkuan dhe 200 mije te tjera Hetuesit dyshojne se autoret mund te kene perdorur te njejten metode edhe te biznese te tjera qe operojne ne qytetin e Durresit dhe periferite e tij Burimet thane se tre te arrestuarit pasditen e se henes nga policia e Durresit konkretisht drejtori i Inspektoratit te Mjedisit Genc Balla vartesi i tij Eduart Bejko dhe Dorina Nikolla me detyre ekonomiste ne kompanine qe ra pre e tyre u mbajten nen pergjim per me shume se tre muaj nga ku rezulton qe zyrtaret te kene bere tentativa te tjera Per keto raste hetuesit e ceshtjes presin denoncime te tjera nga biznesmenet vendas e te huaj qe veprojne ne territorin e Durresit Tre te arrestuarit mesohet se perdornin metoda te ndryshme per tu bere presion bizneseve qe nga aplikimi i gjobave te majme deri te moslejimit i ushtrimit te qete te aktivitetit Ne rastin konkret eshte perdorur skema e aplikimit te nje gjobe te majme 5 deri ne 10 milione leke te rinj duke i detyruar biznesmenet e huaj dhe ate shqiptar qe te binte dakord tu lidhte pagese mujore Sipas grupit hetimor zyrtaret e Mjedisit ne kembim te gjobes u kane kerkuar administratoreve te kompanise se hapur prej dy vjetesh 100 mije leke te rinj per cdo muaj me qellim qe te mos kishte nderhyrje te tjera ne aktivitetin me baze ne Xhafzotaj ate te perpunimin dhe eksportimin e mbetjeve plastike Perballe kesaj situate administratoret e kompanise private kane kryer kallezim ne prokurori ne muajin korrik Pas disa muajsh hetimi policia kreu arrestimin e tre te akuzuarve Balla dhe Bejko me akuzen e korrupsionit ndersa ekonomisten ne rolin e sekseres Sipas njoftimit zyrtar te Policise arrestimi i tyre u be pasi kompania u kishte dorezuar gjoben e fundit prej 200 mije lekesh te sapoterhequra nga banka                                 lm

br


tweet