Pas Francs dhe Gjermanis edhe Belgjika pritet t ndaloj vellon islame, por ndalimi do t jet n t gjitha vendet publike. Pritet q nj propozim i till t diskutohet sot nga komiteti i ministrave e m pas t kaloj n parlament. Sipas projekt ligjit n fjal, ata q do mbajn fytyrn e mbuluar n hapsirat publike, do vuajn deri n 7 dit heqje lirie.