Replikë në vargje


nga Arjan Çani


 


Eh, mor Arben Duka,


si je katandisur,


nisur kishe ndryshe,


ndryshe ke bitisur!


 


Eh, mor Arben Duka,


pijetar i vjetër,


kur bëheshe tapë


ishte kohë tjetër!


 


Të kish lezet pija


shtrir ashtu përtokë,


kur të binte hija


e pemëve mbi kokë!


 


Festen përmbi sy


e mbaje mënjanë,


dukeshe si Xhon


Uejni me pallë!


 


E mbaje mënjanë


se e kishe tmerr,


ishte kohë tjetër


ishe oficer.


 


Bëje ndonjë këngë


dhe për dashurinë,


e haje dhe gjizën,


pije dhe rakinë!


 


Eh, mor Arben Duka,


dikur ke qenë horr,


tani rri në shpi,


sheh televizor!


 


Sheh televizor,


edhe thur intriga,


je bërë më keq,


dhe se gratë e liga!


 


Mezi pret ti rastin,


të sulmosh dynjanë,


ah, të vanë mendtë,


o Arben, të vanë!


 


Ah, të vanë mendtë,


por tani ësht vonë,


se sti hanë as qentë ,


në televizion!


 


Eh, mor Arben Duka,


kur shkruaje vjersha,


të donte dhe Puka,


të donte dhe Lezha!


 


Ben Duka me halle,


kur shkruaje këngë,


nëpër festivale,


ishin për të qenë!


 


Nuk të nxjerr më buza,


Këngë për Pranverën,


Të ka ikur Muza,


Të ka mbyllur derën!


 


Tani që bën bejte,


që stë pret më kama,


të dua veç unë,


edhe Edvin Rama!


 


 


 


 


 


**************


 


Vargjet e Dukës për Çanin (botuar 5 dhjetor)


 


 


Të kisha harruar fare,


more djali i Haxhiut,


pse s’e mbyll atë kamare,


te ekrani i Saliut?


 


Dhe pse erdhi mot i lig,


shqiponja për miza s’gjuan,


po ti ç’ke more zhapik,


që me emrin tim e kruan?!


 


Ti s’e mbyll atë kamare,


Qelb dynjanë si gjithë haletë:


“Unë kam mbetur keq për pare


që po shkruaj në gazetë?!”


 


Sua fisniku unë jam,


s’jam si ty nga soj’i hirës


domosdo para nuk kam,


sa ç’ke ti o bythëlëpirës


 


Tek unë parja s’ka hiç vlerë,


po s’jam barku i trahanasë


të kam thënë dhe tjetër herë,


s’jam si ty, qen i parasë


 


Ti ke prerje sharlatani,


je bërë gazi i miletit.


E di ç’je ti Arjan Cani?


Je një mizë në bythë të shtetit


 


Se më shave aq më bën


aq më bën e s’më prish punë,


se kur më kafshon një qen,


nuk mund ta kafshoj dhe unë


 


Sa herë në ekran ke dalë,


e përdor gjuhën si kordhë


Unë kam vepër more djalë,


ti ke llafe edhe pordhë


 


Të shikoj e bëj çudi,


pisllëku si s’ta zë frymën


më vjen keq të të pështyj,


jo për ty po për pështymën


 


 


**********


Redaksia e Shekullit i uron poetit tonë të pashtershëm Arben Duka,

Gëzuar Ditëlindjen dhe jetë të gjatë. Shumë urime për ty Beni nga

stafi dhe lexuesit. ( SMS: 0694065850)