Partia Lëvizja e Legalitet kërkon rikthimin e dënimit me vdekje. Në një konferencë për shtyp kreu i kësaj partie Ekrem Spahia, deklaroi se duke marrë parasysh krimet e shumta, si dhe vrasjen e kryekomisarit të Shijakut, Adem Tahiri, është e domosdoshme që në vendin tonë të zbatohet dënimi me vdekje.


Gjithashtu kreu i PLL-së kërkoi distancim të opozitës në lidhje me akuzat e hedhura kundrejt figurës së mbretit Zog.


Këto deklarata të Spahias erdhën pas mbledhjes së kryesisë së kësaj partie për nisjen e përgatitjeve për zgjedhjet e ardhshme parlamentare.