Universiteti i Prishtines nderoi kryeministrin e Turqise Rexhep Tajip Erdogan me titullin Doctor Honoris Cause si shenje mirenjohje per angazhimin e tij rreth Kosoves.

Sipas Telegraf ne kete ceremoni te pranishem ishin kryeministri ne detyre Hashim Thaci diplomate dhe perfaqesues te pranise nderkombetare ne Kosove.

Kryeministri i Turqise i cili eshte kryeministri i pare turk qe vizitoi Kosoven tha se eshte i nderuar me kete mirenjohje ndersa shtoi se kete e kupton si nje detyre per te vazhduar mbeshtetjen per shtetin e Kosoves ne te gjitha fushat.