udirat e viteve te fundit te fenomeneve atmosferike jane verejtur se fundmi edhe ne Estoni Ne republiken Baltike ka rene debore kete te marte pra me 17 qershor duke lene me gojehapur banoret vendas Hera e fundit qe ra debore ne qershor ishte 32 vite me pare dhe ekzaktesisht ne te njejten date me 17 qershor 1982 Vala e te ftohtit erdhi pas temperaturash shume te larta ne maj nje muaj pas te cilit temperaturat arriten ne 30 grade celcius ne kete vend te vogel balltik te Bashkimit Evropian qe ka pak me shume se nje milion banore ku temperaturat mesatare ne qershor arrijne ne 18 deri ne 20 grade celsius Gjate ketij viti fenomene te cuditshme jane verejtur edhe ne shtete te tjera si ne Egjipt ku pas shume vitesh ka rene debore dhe ne Arabine Saudite kur eshte vegjetuar pas shume kohesh nje shi i rrembyeshem


br