brbrEkspertet nderkombetare u kane bere te qarte partive politike parimet qe nuk mund te preken ne procesin e Vetingut Gjate mbledhjes se komisionit te reformes ne drejtesi perfaqesuesi i Euralius ndryshe nga opozita ka theksuar se roli i misionit nderkombetar te monitorimit nuk duhet te reduktohet dhe procesi i vetingut do te bazohet mbi informacionet qe vijne nga institucionet ekzistuese vecanerisht nga Inspektorati i Deklarimit te Pasurive Por demokrati Oerd Bylykbashi ka zgjedhur te beje nje koment te shkurter duke theksuar se nje pjese e verejtjeve te opozites eshte pranuar Kritikat e demokrateve per procesin e vetingut perqendroheshin tek roli i Inspektoratit te Larte te Deklarimit te Pasurive dhe Drejtorise se Sigurimit te Informacionit te Klasifikuar dy organe sipas tyre te kontrolluara nga qeveria Por socialisti Pandeli Majko ka konfirmuar se te dy keto institucione do te jene pjese e vetingut Tashme iu takon eksperteve qe te rishkruajne ligjin e vetingut ne perputhje me verejtjet e opozites dhe vleresimet e eksperteve te Euralius dhe Opdat e me pas do te mblidhet serish komisioni per te shqyrtuar draftinbrbrbr