Pak pasi raportuam për një fis në Etiopi, ku femrat vendosnin pjata në buzën e poshtme që të dukeshin bukur, ja një tjetër çudi.


Këto femra jetojnë në Burma, në shtetin Kayah.


Njihen me emrin femrat xhirafa dhe vendosin rrathë në qafë që të duken sa më bukur.


Femrat nisin që të mbajnë të tillë rrathë që në moshën 5 vjeç.


Kjo bën që ato të kenë qafë të gjatë.


Sa më shumë rrathë, aq më mirë.


I gjithë seti i rrathëve kushton deri në 10 kilogramë. Vetëm pak gra ia dalin që të mbajnë të gjithë setin në qafë.


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10