Në Florida dhe në shumë shtete amerikane ku jetojnë kubanë, dita e djeshme ka qenë një ditë festë.


Mijëra vetë janë mbledhur në lagjen e famshme Little Havana në Majemi.


Ata kanë festuar vdekjen e tiranit Kastro me bori makinash, valle dhe duke valëvitur flamuj në qiell.