Është shumë e vështirë që të jetosh ën vendbanimin më në veri të Tokës.


Ai është Alert në Nunavut të Kanadasë, dhe në shkurt temperaturat mesatare atu shkojnë në -32.2 gradë celsius.


Në katër muaj të vitit aty është komplet errësirë, ndërkohë që qyteti më i afërt është 547 km larg.


Temperaturat janë aq të ftohta sa të ngrijnë kokërdhokët e syve.


Rekordi për temperatura të ulëta është -50 gradë celsius.


Ata që jetojnë në këtë vendbanim njihen si Të zgjedhurit e ngrirë.