Ky është padyshim qyteti më i pazakonte në botë.


Quhet Coober Pedy dhe gjendet në Australi.


Ai shtrihet 80 km larg qytetit të Adelaides.


Qyteti ka 3500 banorë dhe jetojnë të gjithë nën tokë, për shkak të temperaturave të larta ë ka jashtë.


Kinema club, kishë dhe hotel, në të mund ti gjeni të gjitha.


Ata jetojnë të gjithë me të njëjtin profesion: nxjerrjen e gurëve të opalit.


Nëntoka e këtij vendi është shumë e pasur dhe u siguruar atyre paratë e nevojshme për jetesë.