Ngritja e temperaturave ka bërë që shumë banorë të Tiranës të zgjedhin daljen në fundjavë për të evituar vapën dhe për të shijuar bregdetin apo gjelbërimin që të ofron periferia.


Për ata që pëlqejnë më shumë detin, ja një destinacion kaq i afërt dhe mahnitës që mund tiu zbukurojë funjdavën.


Bëhet fjalë për Rana e Hedhun, në Shëngjin.


Është vetëm 63 kilometra nga Tirana, thuajse një orë rrugë.


Fotot e mëposhtme janë kryer nga fotografi Nëntor Oseku.