TIRANEuml - Ambasada e Shteteve te Bashkuara ne Tirane do te filloje sherbimin Pyetje per Konsullin ne faqe te posacme ne facebook ne sherbim te qytetareve shqiptare si dhe ne sherbim te nenshtetasve amerikane. Lajmi konfirmohet nga ambasada amerikane ndersa sqarohen edhe arsyet e kesaj faqeje ne rrjetin social. Te premten date 6 janar Seksioni Konsullor i Ambasades se Shteteve te Bashkuara ne Tirane do te filloje sherbimin Pyetje per Konsullin ne faqen facebook te Ambasades www.facebook.com/usembassytirana. Ky sherbim iu ofrohet individeve qe kane pyetje mbi proceset e vizave per te vizituar apo jetuar ne Shtetet e Bashkuara me qellim ofrimin e informacionit te sakte dhe ne kohe lidhur me sherbimet qe ofrohen nga Seksioni Konsullor i Ambasades se SHBA thuhet ne njoftimin e ambasades.
Pyetje mund te drejtohen kryesisht per viza apo per ceshtje te tjera personale. Po ashtu faqja ne rrjetin social facebook do tu sherbeje edhe nenshtetasve amerikane. Miqte e faqes facebook te Ambasades do te ftohen te drejtojne pyetje te pergjithshme dhe nje zyrtar konsullor do te pergjigjet duke mbuluar nje game te gjere temash me interes per ata qe interesohen per te udhetuar apo jetuar ne Shtetet e Bashkuara. Per shkak te natyres publike te ketij sherbimi nuk do te diskutohet asnje pyetje individuale apo ceshtje specifike vize thuhet ne njoftimin e ambasades amerikane ne Tirane.
Pyetjet ne lidhje me kerkesat personale per viza jo imigrimi dhe imigrimi mund te drejtohen ne adresen tiranausconsulatestate.gov. Per te pyetur per sherbime qe u ofrohen nenshtetasve amerikane ju lutemi kontaktoni adresen acstiranastate.gov perfundon njoftimi i djeshem per shtyp i ambasades amerikane.

aq/shqiptarja.com