Fatmir MediuKryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu, duke folur për Ora News, tha se qeveria nuk ka nisur të qeverisë, pasi po qëndron akoma në stadin e të bërit opozitë.


Mediu tha se interesi primar i politikës shqiptare është marrja e statusit.


Duke folur për çështjen e drogës, Fatmir Mediu tha se Rama ka neglizhuar informacionet për drogën.


Fenomeni i drogës duhet të sigurohet që nuk ka të bëjë vetëm më politikën, por me jetën e qytetarëve, duhet parë se kush janë pasojat në familjet shqiptare dhe të rinjtë nga narko-trafikimi, ka thënë Mediu.


Mediu ka kërkuar nga qeveria veprime konkrete dhe përgjegjshmëri.


Kryeministri Edi Rama duhet të deklaronte se ne duhet të merrnim masa, gjë që nuk ndodhi. Ka disa elementë që kjo mazhorancë mendon se është pronare, por politika nuk mund të jetë pronare as e shtetit dhe as e qytetarëve. Mazhoranca duhet të kuptojë rolin e saj, ky rol është qeverisja, respektimi i qytetarëve dhe lufta ndaj krimit të organizuar.