Nxnsit e shkolles 9-vjeare n Durrs “Marie Kaulini” kan zhvilluar nj aktivitet sensibilizues me tem “Qyteti im dhe ngrohja Globale” ku i pranishm ka qen dhe zvends ministri i Mjedisit Aleksandr Garuli. N fjaln e tij Garuli, deklaroi se Ministria e Mjedisit sht duke punuar pr prmirsimin e mjedisit, fakt q e dshmon edhe ulja e nivelit t ndotjes nga viti n vit. Garuli u premtoi nxnsve se brenda marsit, do t mundsonin mbjelljen e disa fidanve n ambientet e shkolls.