GJIROKASTER- KORE- Radhe te gjata ne pikat kufitare te Kakavijes e Kapshtices. Dje ne Kakavije u shenua fluks i madh i shtetasve qe qarkullonin permes kesaj nyje kufitare. Rreth 7 km ishte radha e automjeteve qe prisnin te kalonin kufirin ne hyrje te territorit shqiptar. Radhet u shfaqen qe ne mengjes gjate momentit te nderrimit te turneve te kontrolloreve greke. Keta te fundit ndonese punonin me tre sportele nuk arrinin te menaxhonin fluksin e emigranteve per festat e fundvitit. Deri ne oret e mbasdites ne Kakavije kane hyre mbi 12 mije shtetas si dhe 2300automjete. E njejta situate ishte dje dhe ne Kapshtice. Ndersa kalonin doganen greke emigrantet kane qendruar ne pritje para sporteleve te doganes shqiptare per shkak te vonesave ne kryerjen e procedurave te hyrjes per ne atdhe.