Edicioni i tretë X Factor Albania fitohet nga Ergi.
Shkodrani është cilësuar si njëri prej më meritorëve për të fituar këtë garë, përderisa Ergi ka thënë se i falënderon të gjithë ata që i ndihmuan për këtë sukses, sidomos familjen e tij dhe regjisoren e spektaklit Vera Grabocka.
Ergi dhe Senani ishin finalistët e të X Factor Albania dhe pasi që ata shkuan në finale konkurrenca ishte e madhe.
Të dy meshkujt kënduan hite të njohura përderisa Tuna nuk ngurroi që të lavdëroi konkurrentin e saj duke thënë se ka një përparësi të mirë sepse zakonisht konkurrentët e saj fitojnë.
Kurse Albani po ashtu ka lobuar për Senadin që të fitojë.
Pas kësaj janë hedhur në votim të dy konkurrentët ku edhe është zgjedhur njëri prej tyre.
Mysafirë në këtë emision ishte Miriam Cani, gruaja e Alban Skenderaj por edhe fituesja e The Voice në Itali vitin e kaluar Elhaida Dani.