Fondacioni "Fmijt Shqiptar" krahas ndihms pr fmijt talasemik, ka ofruar ndihm dhe pr fmijt n nevoj t komunitetit rom. Indrit Zeqiri njri prej ktyre fmijve kishte psuar nj dmtim syri, ndrsa operacioni i tij u mundsua fal ndihms s dhn nga Fondacioni "Fmijt Shqiptar". Presidentja e ktij Fondacioni, Liri Berisha u shpreh se ky nuk sht rasti i par ku sht dhn ndihm pr fmijt n nevoj. Operacioni u mundsua n klinikn e syve "Internacional" e cila sht ndr m t specializuarat n vend pr operimin e syve.