Transmetuar me 07102015 - 1645


PUBLICITETSofje 7 tetor 2015 NOAal - Ne kuader te vizites se tij ne Bullgari presidenti Bujar Nishani mori pjese sot dhe pershendeti Forumin e perbashket te Biznesit Bullgari-Shqiperi qe u  zhvillua ne Sofjebr
br
Ne fjalen e tij Nishani u shpreh se nje nga deshirat dhe interesat e perbashketa ishte qe pervec dimensionit politik vizita e tij te kishte dhe nje dimension ekonomik me synimin thelbesor qe ti jepej nje mundesi me shume bizneseve te te dy vendeve per te vijuar intensivisht kontaktet dhe gjeneruar me shume bashkepunim ekonomik e tregtarbr
br
Mendoj se potencialet qe vendet tona kane duhet te na nxisin te gjitheve per te shfrytezuar te gjitha kapacitetet dhe mundesite tona edhe per rritjen e bashkepunimit ekonomiko-tregtar u shpreh Presidentibr
br
Me tej Nishani shtoi se mundesite e bashkepunimit ne sektoret e infrastruktures dhe transportit  energjetikes turizmit bujqesise industrise agro-perpunuese etj por edhe ne projektet rajonale vecanerisht ato te lidhura me Korridorin VIII mund te shfrytezohen edhe me mirebr
br
Shpirtit ndermarres te perfaqesuesve te bizneseve te te dy vendeve i duhet dhene vemendja e duhur Shkembimi i informacionit mbi resurset dhe potencialet ekonomike te te dy vendeve si dhe mundesite per vendosje kontakti mes bizneseve duhet te marre nje vemendje me te madhe si nga institucionet shteterore nenvizoi Presidentibr
br
Ne mbyllje te fjales se tij duke siguruar per mbeshtetjen e fuqishme Nishani tha edhe njehere se eshte ne interesin e perbashket te dy vendeve tona por edhe rajonit te Evropes Juglindore ku bejme pjese nxitja e metejshme e bashkepunimit ne frymen e miqesise dhe interesit te ndersjelle ku bashkepunimi ekonomiko-tregtar mbetet nje prej komponenteve kryesore blnoaalbr


lang enUS

p idlastbrbr