Më 7 qershor në Turqi zgjidhet parlamenti i ri. Partia në pushtet, AKP rrezikohet nga humbjet.

Prandaj presidenti Erdogan u bie daulleve të joshjes së elektoratit për AKP-në, dhe injoron kësisoj rregullat kushtetuese.