Presidenti Bamir Topi njohu dje ministren e Drejtesise se Austrise, Maria Berger, me ecurine e reformes ne drejtesi. Ne nje takim te zhvilluar ne presidence, ku i pranishem ishte dhe ministri i Drejtesise, Enkelejd Alibeaj, Topi beri nje pershkrim te reformes duke permendur si arritje konsensusin politik dhe miratimin e ligjit per gjyqesorin. Presidenti vuri ne dukje se dialogu dhe fryma e konsensusit e bashkepunimit mes forcave politike jane permiresuar ndjeshem duke bere te mundur kryerjen e reformave te rendesishme. Kreu i shtetit shqiptar vleresoi ndihmen qe Austria i ka dhene Shqiperise gjate gjithe viteve te tranzicionit ne te gjitha fushat, ne menyre te vecante per sistemin e paraburgimit. Presidenti Topi shprehu gjithashtu edhe besimin per ftesen qe Shqiperia pret te marre se shpejti nga Samiti i Bukureshtit per t’u bere anetare e NATO-s.
R.R