“Gjashte personazhe kerkojne autor” te dramaturgut italian Luixhi Pirandelo, do te vihet ne skenen e Teatrit Kombetar nga regjisori Mehmet Xhelili. Kjo pjese eshte nje nga veprat më të rëndësishme të dramaturgjisë botërore të shekullit të njëzetë. Në të trajtohet një gamë e gjerë problemesh të karakterit psikologjik, social, filozofik dhe universal. Në skenën e një teatri ku një trupë aktorësh janë duke bërë prova në një ditë të zakonshme, shfaqen nga kushedi se ku, gjashtë personazhe. Kur regjisorja i pyet se përse kanë ardhur, ata i përgjigjen se kërkojnë një autor, sepse, një autor tjetër, pasi i ka krijuar në fanatazinë e tij, i ka refuzuar dhe nuk i ka futur në botën e artit.
"Ne rradhe te pare vepra te kete nje force te tille terheqese dhe
interesante per publikun, dmth te zgjoje interesin e tij. Te jete nje
veper qe ka nje histori te bukur, nje subjekt te bukur, ka nje
problematik, e prek publikun ne ato gjera qe ate e shqetesojne me
shume", thote Mehmet Xhelili, regjisor.

"Gjashtë personazhe kërkojnë autor" mbart një gjuhë sa të pasur
intelektuale, aq edhe të ngjeshur me veprim e dramaticitet. Vepra do te
vije ne skene nen interpretimin e aktoreve Fatos Sela, Eftjola Laçkaj,
Marjeta Ljarja, Dritan Boriçi, Olta Dako, Fadil Kujovska, Olta Gixhari,
etj. Skenografia eshte ndertuar nga Genc Shkodrani nhdersa kostumet nga
Anila Zajmi.

Vilma Masha