Transmetuar me 23042014 - 1306
Fatmir LimajKosove23 prill 2014 NOAal- Deputeti Fatmir Limaj tha se do te abstenoje kur te votohet themelimi i Gjykates Speciale per ti denuar krimet e supozuara te UK-se Limaj tha se eshte per drejtesi por jo per drejtesi selektivebr
br
Tani derisa ne Kuvendin e Kosoves nuk shtrohet si ceshtje qe do te gjykoje procedoje te gjitha krimet e supozuara ne Kosove pavaresisht se kush e ka kryer krimin ne detyrohemi te abstenojme sepse mendojme se keshtu nuk mund te ndihmohet drejtesia u shpreh aibr
br
Limaj theksoi se une kurre nuk mund te votoje kunder nje Gjykate e cila heton dhe ka per qellim procedime te krimeve te luftes Por krimi nuk mund te gjykohet selektivisht nuk mund te ndiqet selektivisht Une jam per vazhdimin e misionit te EULEXit Dhe une do te jem gjithmone pro nje gjykate e cila do te gjykonte krimet e kryera ne Kosove pavaresisht nacionalitetitbr
br
Kryetari i Nismes per Kosoven Fatmir Limaj ka thene po krijohet pershtypja se 15 vjet pas luftes ka nisur hetimi i luftes se UK-sebr
br
Por ai ka permendur faktet qe tregojne se prej perfundimit te luftes ka pasur gjykime te ish-pjesetareve te UK-sebr
br
Ne fakt e verteta eshte ndryshe Qe nga paslufta jane bere hetime per krimet e supozuara te UK-se Ka dhjetera aktgjykime Kemi raste te Gjykates se Hages dhe kemi vendime te EULEX-it ka shtuar ai Noaal

lang enUS

p idlast