apeliGjykata e Apelit ka pezulluar gjykimin për çështjen e 21 janarit.


Pas përjashtimit të dy gjykatësve, çështja ka ngecur sërish.


Kësaj here ishte prokuroria që kërkoi përjashtimin nga kjo çështje të relatorit Astrit Haxhialushi.


Sipas prokurorisë, Haxhialushi ka qenë pjesë e dy trupave gjykuese që kanë dënuar dy nga demonstruesit e 21 janarit.


Sipas prokurorisë, gjykatësi duhet të përjashtohet për këtë arsye.


Kjo kërkesë është depozituar në sekretarinë e Gjykatës së Apelit dhe pritet që të merret një vendim.


Pak ditë më parë ishte mbrojtja që kërkoi përjashtimin nga trupa gjykuese të Agron Papajanit dhe Fatos Qatos me argumentin se kanë konflikt interes.


Pas përjashtimit të tyre, në trupën gjykuese u përfshi Ervin Metalla dhe Evgjeni Sinoimeri.


Të akuzuar janë Ndrea Prendi, ish- komandant i Gardës së Republikës dhe Agim Llupo, ish- gardist.


Gjykata e shkallës së parë i ka shpallur ata të pafajshëm.


Ata akuzohen për vrasjen e Hekuran Dedës, Ziver Veizit dhe Faik Myrtajt./ep