brbrE gjithe trupa e gjyqtareve dhe prokuroreve kane zbutur tonet ndaj reformes ne drejtesi duke u shprehur njezeri ne mbeshtetje te mendimit te Komisionit te VeneciabrS
Por kerkesat sipas tyre duhet te zbatohen me perpikmeri duke mos futur ne te njejten vale akuzash te gjitha aktoret e sistemit Sipas kryetarit te unionit te prokuroreve Ndini Tavani amendimet pike se pari jane qasje e klases politike shqiptare nderkohe qe reforma duhet te ndaje te korruptuarit nga sistemi Ne te njejten linje ishte dhe kryetari i unionit te gjyqtareve Gerd Hoxha i cili nuk la pa kritikuar dhe menyren se si u diskutua drafti per reformen ne drejtesi Ministri i Drejtesise Ylli Manjani shprehu mbeshtetjen per te gjithe profesionistet e sistemit te drejtesise duke i bere thirrje atyre te mos fokusohen nga detyra e tyre kushtetuese pavaresisht diskutimeve jashte Edhe Manjani tha se reforma ne drejtesi duhet te ndaje te korruptuarit pasi sic u shpreh ai jo te gjithe mund te futen ne te njejtin thes Ne takim ishin te pranishem dhe perfaqesues nga dhoma kombetare e avokatise te cilet shprehen mbeshtetjen e tyre per reformen ne drejtesibrbr
br