Stafi i brendshëm i Lufthansa-s ka nisur një grevë 24-orëshe, duke detyruar kompaninë ajrore gjermane të anulojë 1,200 fluturime dje dhe në fundjavë.


Greva prek gjashtë aeroportet kryesore të Gjermanisë, përfshirë Frankfurtin, Berlinin dhe Mynihun.


Sindikata e punëtorëve kërkon rritje për 5 për qund të pagës për ekuipazhin e kabinës dhe siguri për punën. Punëtorët kanë qenë në bisedime me udhëheqjen për 13 muaj të tërë.