Haga per krimet ne BosnjeE merkure 27 Mars 2013 1854

Miko StanisicGjykata e Hages ka denuar me nga 22 vjet burg dy ish-zyrtare te larte te Bosnje-Hercegovines te akuzuar per masakrat dhe krimet e kryera gjate konfliktit ne kete shtet ne fillim te viteve 1990Behet fjale per ministrin e brendshem serb te Bosnjes Miko Stanisic dhe nje oficer i larte serbo-boshnjak Stojan Zupljanin Sipas vendimit te Gjykates dy zyrtaret kane marre pjese ne fushaten per shfarosjen e myslimaneve kroateve dhe qytetareve te tjere jo serb nga Bosnja Masakra me e madhe e serbeve ne Bosnje eshte ajo e kryer me 11 korrik 1995 ne Srebrenice ku humben jeten mbi 8 mije burra gra e femije myslimanep