Historia tekste alternativeE enjte 28 Mars 2013 1714

Historia tekste alternativeNe kohen kur historia apo rishkrimi i saj vijon te jete term i nxehte jo vetem ne Shqiperi por edhe rajon nje projekt i financuar nga Bashkimi Europian sjell keta kater libra Te publikuar per here te pare ne shqip ne vitin 2007 kater botimet qe prekin historine e Europes Juglindore nga shekulli i 13-te deri ne fund te Luftes se Dyte Boterore ribotohen kete here duke perfshire edhe Kosoven apo BosnjenSipas historianes Valentina Duka por edhe nje prej nismetareve te projektit austriakut Erhard Busek librat duhet te sherbejne per largimin e keqkuptimeve te shumta mes vendeve te Ballkanit Librat funksionojne si material mesimor plotesues per sistemin parauniversitar ne kohen qe per tekstin baze te historise projekt i perbashket Shqiperi- Kosove ka debate te shumta Kater vellimet e historise moderne te Europes Juglindore jane botuar pervecse ne gjuhet anglisht dhe shqip edhe ne gjuhen greke serbe kroate turke maqedonase apo bullgarep