Mbi 200 intelektuale, mes tyre ish-presidentet Alfred Moisiu dhe Rexhep Mejdani, akademiku Ylli Popa, shkrimtare, dekane, mjeke, analiste dhe gazetare kane firmosur nje peticion ne mbeshtetje te deputeteve greviste.

Ata i kane derguar nje leter te hapur presidentit, kryetares se Kuvendit, kryeministrit dhe kryetarit te Partise Socialiste te cileve u kerkojne gjithperfshirje dhe mundesi te barabarta ne konkurimet zgjedhore per te gjitha partite politike.

Ne kete leter ata i kerkojne presidentit Topi qe te angazhohet per te gjetur nje zgjidhje ne kete krize politike dhe te respektohen te gjitha lirit e te drejtat e sanksionuara ne ligjin themelor te shtetit.