Ne nje interviste për Zerin e Amerikes sot në mesditë, Kryetarja e
parlamentit, Jozefina Topalli tha se situata është e rënduar dhe se për
ta përballuar atë eshte angazhuar ne terren qeveria si dhe forca te
shumta të ushtrisë, policisë dhe emergjencave civile. Zonja Topalli
perseriti edhe sot thirrjen per evakuim te banoreve, nga zonat e
permbytura drejt qendrave te pritjes te gritura per ta. Gjithashtu
Kryetarja e Parlamentit, vleresoi solidaritetin qe po tregojne vendet e
NATOs dhe të Bashkimit Europian.