Japoni rritet bursa me 47 perqindE premte 05 Prill 2013 1158

p styletext-align justify Japoni rritet bursa me 47 perqindBursa e Tokios ka kapur vleren me te larte qe prej pese vjetesh me nje rritje prej 47 perqind kete te premte pas injektimit te nje pakete stimuluese nga ana e Bankes Qendrore te Japonise per rigjallerimin e ekonomiseInstitucioni i larte monetar japonez njoftoi se ndermori kete hap per te nxitur rritjen ekonomike dhe per te ndalur renien e cmimeve Zhvillimi u mireprit edhe nga presidenti i Bankes Boterore Jim Jong Kim i cili e cilesoi si nje angazhim per te rikthyer rritjen ne bote Ne te njejten kohe ky hap eshte pare si nje perpjekje per te dobesuar monedhen vendase jenin dhe per te rritur eksportetpp