brbrZhan Klod Junker eshte kreu i ri i Komisionit Evropian Presidenti i ri KE-se u votua nga 422 eurodeputete nga 729 qe jane ne total ne Parlamentin Evropian Ai u mbeshtet pavaresisht kundershtimeve qe kishte nga kryeministri i Britanise se madhe Devid Kameron Ne fjalen e tij Junker tha se Komsioni nuk do te jete thjesht nje organ i unionit por nje trupe politike Duke folur per Euron ai the se eshte kjo monedhe qe mbron Evropen dhe evropianet Junker do te zevendesoje ne kete port portugezin Hose Manuel Barrosobrbr
br