0
brbrbrbrZjarrefikesit ne Kaliforni po luftojne per venien ne kontroll te 2 vatrave te medha ne Sakramento dhe ne Parkun Kombetar te Josemitesbrbr
brbrMediat amerikane raportojne se nje iri te te 20-ata ka mbetur viktime e flakevebrbr
brbrVatra e pare ne Sakramento ka nje siperfaqe prej me shume se 16 kilometrash katrore dhe ka shkaktuar demet me te medha perfshi djegien e 10 banesave dhe evakuimin e detyrueshem te qindra te tjeravebrbr
brbrVatra ne Parkun e Josemites eshte te pakten 2 kilometra katrorebrbr
brbrMe shume se 1500 zjarrefikes jane angazhuar ne perballimin e situates te ndihmuar edhe nga avione e helikopterebrbr
brbrPrej nisjes se vitit rreth 1400 zjarre kane perfshire Kalifornine per shkak te thatesires se zgjatur 2 here me shume se nje vit me parebrbr
brbrTv Klanbrbr

Kaliforni Sakramento SHBA zjarre