Analisti, Henri Cili e ke cilesuar si skandaloze situaten ne te cilen ndodhet procesi i pajisjes se qytetareve me karta identiteti.

Ai ka kritikuar edhe penalizimet e vendosura nga qeveria per personat qe nuk pajisen me karta duke theksuar se dokumentat e identifikimit duhet te jepen falas nga qeveria.

“Jemi ne gjashtemujorin e tete te qeverise dhe eshte skandal situata e tanishme. Skandali i dyte eshte qe merren masa penalizuese per marrjen e kartave. Ky shtet ua ka per borxh qytetareve qe keto karta t’ua jape falas”, deklaroi Cili ne emisionin “Shqip”, ne Top Channel.