Shtetet e Bashkuara te Amerikes jane te gatshme per te ndihmuar Kilin, pas termetit te fuqishem qe deri tani ka sjelle me shume se 150 viktima dhe shume deme materiale.

Konfirmimi ka ardhur nga vete presidenti amerikan, Barack Obama, duke folur ne telefon me presidentin kilian Michelle Bachelet.

Kreu i Shtepise se Bardhe po ndjek hap pas hapi situaten e cila pritet te kete pasoja sidomos pas cunamit te krijuar nga lekundjet e termetit.