Nga Express me 07 dhjetor 2010 ne ora 1144

Komiteti Norvegjez i Nobelit tha se Kina dhe 18 vende te tjera nuk kane pranuar ftesen per te marre pjese ne ceremonine e ndarjes se cmimit Nobel per Paqe me 10 dhjetor.Fituesi i ketij viti i cmimit eshte disidenti i burgosur kinez Liu Xiaobo. Ne mesin e vendeve qe kane refuzuar pjesemarrjen me justifikime te ndryshme jane Afganistani Irani Iraku Kazakistani Pakistani Rusia Serbia dhe Ukraina.Zedhenesja e diplomacise kineze i ka denoncuar mbeshtetesit e fituesit te cmimit Nobel per Paqe si kloune qe po marrin pjese ne nje farse raporton REL.