klosiI pyetur në studion e TemA TV për arsyet që i shtyjnë shqiptarët të kërkojne azil në shtetin gjerman, Klosi tha se kjo lidhet me faktin se qytetarët shqiptarë janë në kërkim të një jete më të mirë.


Niveli ekonomik i Shqipërisë, sipas Klosit, nuk është arsyeja e largimit të tyre, por një shtet i konsoliduar si shteti gjerman, mund tu ofrojë shqiptarëve standarte më të larta jetese.


Arsimi profesional dhe aplikimi për punësim falas janë sipas Klosit, politikat e integrimit për shqiptarët e kthyer nga Gjermania.


Në zyrat e punësimit janë 30 000 vende pune në dispozicion të shqiptarëve të kthyer – tha Ministri.