Zgjedhjet vendore ne Kosove kane bere qe per here te pare te rritet prania e perfaqesuesve te pakicave, ne vecanti te asaj serbe, ne rangjet e pushtetit lokal.

Sipas ministrit Sadri Ferati, krijimi i tre komunave te reja me shumice serbe dhe zgjerimi i nje komune ekzistuese kane krijuar kushte qe serbet te kene shumicen.

Ferati sakteson se ky perfaqesim do te rritet vitin e ardhshem, kur do te krijohen edhe dy komuna te tjera qe do te qeverisen nga pakicat.