Shoqatat e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në mbështetje edhe të studentëve dhe organizatave të tjera joqeveritare sot organizojnë protestë gjithë-popullore kundër arrestimeve të fundit ish- ushtarëve të UÇK-së nga policia e EULEX-it.


Organizuesit e protestës kanë thënë se veprimet e EULEX-it po i kontribuojnë destabilitetit në Kosovë dhe rajon.


Protesta gjithë-popullore në mbështetje të vlerave të luftës çlirimtare do të fillon sot në ora 12.00 në Prishtinë dhe në mbështetje të shoqatave të luftës janë dal edhe Parlamenti Studentor i UP-së.