Biznesmenet e pasur ruse duhet te shlyehen moralisht me vendin, sidomos ne kete periudhe te krizes se rende ekonomike. Keshtu eshte shprehur presidenti rus Dmitri Medvedev.

“Ne asnje vend te botes biznesmenet nuk jane pasuruar si ketu tek ne. Disa jane bere shume te pasur ne nje kohe shume te shkurter dhe tani eshte momenti te ripaguajne borxhin e tyre, nje borxh moral, sepse kriza eshte nje test pjekurie”, eshte shprehur Medvedev.