Te trembur nga kriza e cila ka perfshire edhe vendin tone ne disa sektore, njerezit kane filluar qe ti ruajne parate jashte bankave. Paraja ne qarkullim jashte sistemit bankar ne Shqiperi, arriti ne rreth 200 miliarde leke, ne fund te vitit qe shkoi, dhe ky fenomen vazhdon edhe kete fillim viti. Ky fenomen nuk eshte pare asnjehere qe nga kriza e vitit 1997.