Zv/kryeministri Hajredin Kuci ka perjashtuar cdo kompromis qe do te shkelte kushtetuten e Kosoves dhe do te cenonte integritetin territorial te vendit.

Ai tha se kreret e qeverise nuk do te ndryshojne qendrim lidhur me planin gjashte pikesh te sekretarit te OKB-se, pavaresisht bisedimeve qe do te vazhdojne me nderkombetaret.

Kuci sqaroi se nuk flitet per refuzim ndaj vendosjes se misionit te EULEX-it, por per kundershtim te ekzistences se strukturave paralele ne Kosove.

Ai kembenguli ne respektimin e Kushtetutes dhe te planit Ahtisari.