Fermeret qe merren me kulturen e patates ne zonen e Kukesit, po vuajne mungesen e funksionimit te magazines se grumbullimit te patates.

Ne keto dite qe po mblidhet prodhimi ata detyrohen qe t'i fusin serish ne toke.

Tregu i Kukesit ka patur nje investim prej rreth 1 milione dollaresh amerikan per sistemimin dhe magazinen e grumbullim-perpunimit te patates.

Pas shume peripecish dhe mos marrveshjeve mes Ministrise se Bujqesise dhe Ushqimit nga njera ane dhe bashkise se Kukesit nga ana tjeter, pese muaj me pare u be perurimi i ketij investimi, por magazinimi nuk ka filluar, per kete arsye tregtaret lokale nuk furnizohen me prodhimet vendase por detyrohen te importojne nga Kosova.