Drejtori i Prgjithshm i Operatorit t Sistemit t Transmetimit Shqiptar (OST) Ymer Balla dhe Drejtori i Prgjithshm i Operatorit t Sistemit t Transmisionionit dhe Tregut t Kosovs (KOSTT), Fadil Ismajli nnshkruan memorandumin e mirkuptimit pr projektin e ndrtimit t linjs 400 kv Tiran-Prishtin.Qllimi i ktij nnshkrimi sht nisja sa m par e puns, si dhe ndrmarrja e hapave pr financimin, prokurimin dhe operimin e projektit, pr ndrtimin e linjs s interkonjeksionit midis Shqipris dhe Kosovs e cila do t kontribuoj n zhvillimin e mtejshm ekonomik t dy vendeve,thuhet n komunikatn pr media.Projekti konsiston, n ndrtimin e nj linje te tensionit t lart m gjatsi rreth 238 km , prej s cils 85 km n territorin e Kosovs, si dhe fuqizimin e nnstacioneve 400 dhe 220 kilovolt Tirana 2 dhe Prishtina.Kostoja financiare llogaritet n 58 milion euro e ndar 24 milion pr pjesn e Kosovs dhe 34 milion pr pjesn shqiptare.Pr financimin e ktij projekti, kan shprehur gatishmrin dhe kan marr angazhim qeveria gjermane nprmjet banks Kf, e cila ka nnshkruar edhe memorandumin e mirkuptimit.Ky projekt parashikohet t filloj brenda vitit 2009 dhe koh zgjatja e tij sht 20 muaj.