LONDER- Themeluesi i Wikileaks Julian Assange eshte arrestuar nga policia britanike ne Londer bazuar mbi nje urdherarresti evropian. Assange akuzohet nga Suedia per krime seksuale por vete 39 vjecari nga Australia ka mohuar akuzat. Scotland Yard beri te ditur se Assange u arrestua me nje mandat arresti europian ne nje rajon policie te Londres sot ne mengjes ne oren 08 30. Ai do te dale para gjykates gjate dites.

Avokati i themeluesit te Wikileaks thote se akuzat e ngritura ndaj klientit te tij jane sajese per ti mbyllur gojen Wikileaks e cila publikoi 250 mije dokumente apo korrespondenca te shkembyera mes Departamentit Amerikan te Shtetit dhe 270 ambasadave amerikane ne te gjithe boten.
s.g/balkanWeb
Lidhje te tjera Hackerat sulmojne sitet anti-Wikileaks Nga ERSAN KARAMETO