Bayern i Mynih ka njoftuar kalimin e Luca Tonit te Roma deri ne 30 qershor te vitit 2010.
Ne nje njoftim te shperndare per mediat ne site-n e klubit gjerman thuhet se Toni ka kerkuar dhe pranuar kalimin per motive personale, me qellim thirrjen me kombetaren per boterorin e 2010.Sulmuesi iu nenshtrua edhe vizitave mjekesore, nderkohe qe prej dy janarit do te luaje me ekipin e Romes.Tashme mungon vetem konfirmimi zyrtar i klubit te Romes.