Ministria e Drejtsis, ka sqaruar sot se drejtues t Prokuroris s Tirans kan penguar inspektort e ksaj ministrie t ushtrojn kontroll. Ministri Enkelejd Albeaj deklaroi se kontrolle t tilla jan t bazuara n Kushtetutn e vendit si dhe prmbushje e detyrimeve t ligjit.N deklaratn pr mediat, shpjegohet se inspektort e Ministris s Drejtsis, nuk synonin kontrollin e dosjes s Fazlli, por regjistrimet e veprave penale nga 1 shtatori deri m 10 tetor t ktij viti.Deklarata sqaron m tej, se Prokuroria e Tirans ka penguar ushtrimin e kontrollit nga ana e inspektorve t Ministris s Drejtsis me pretendimin se ka kaluar orari zyrtar.Ministris s Drejtsis thot se drejtues t Prokuroris kan refuzuar t marrin n dorzim dhe t protokollojn urdhrin e ministrit t Drejtsis dhe njoftimin pr Prokuroren e Prgjithshme, me t ciln ishin pajisur inspektort.